29березня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА ЕКОНОМІКА Дорожники Кіровоградщини мають терміново знайти шляхи виходу з кризи

ЕКОНОМІКА

Дорожники Кіровоградщини мають терміново знайти шляхи виходу з кризи

24 17Виконуючий обов’язки керівника ПАТ ДАК Автомобільні дороги України Роман Косинський провів виробничу нараду в Кіровоградському облавтодорі. 

Мова йшла про реорганізацію підрозділів підприємства та шляхи виходу з кризи.

«Я щиро радий, що ваша область тримається, оскільки ви заручені підтримкою керівника Служби автомобільних доріг та голови ОДА, але я дивлюся на фінансові показники і раджу вам якнайшвидше знайти шляхи виходу з кризи і залишитися на ринку. Треба змінюватися, треба ставати конкурентоспроможними на сучасному ринку дорожньо-будівельних послуг. Кожен керівник підрозділу має чітко усвідомлювати сої основні завдання і працювати відповідно до своїх посадових обов’язків, у правовому полі та за розумними пріоритетами», - зазначив посадовець.

Він також повідомив, що на разі приватні компанії, які мають у своєму активі «живі» гроші витискають державні дорожні підприємства з ринку. У них є техніка, є сучасне обладнання, проте не завжди є якісні кадри, чим може похвалитися буквально кожен Облавтодор чи його філія. 

Аналіз фінансово-господарської діяльності наявних на сьогоднішній день 18-ти філій Облавтодору показав, що деякі з них є збитковими, тож на разі розглядається питання їх реорганізації. Ті ж, що тримаються на плаву і мають прибуток – будуть підсилювати і осучаснювати.

Позиція головного замовника послуг, Агентства автомобільних доріг, проста – вільний ринок та висока якість робіт.

Щоб скласти конкуренцію приватним дорожньо-будівельним компаніям, державним треба переглянути свою політику і, можливо, змінити форму власності на державно-приватну. 

Прес-служба САД у Кіровоградській області