27квітня2024

ГОЛОВНА ЕКОНОМІКА На Кіровоградщині попередили незаконне заволодіння 66 гектарами державних сільськогосподарських земель

ЕКОНОМІКА

На Кіровоградщині попередили незаконне заволодіння 66 гектарами державних сільськогосподарських земель

У ході реалізації Знам’янською місцевою прокуратурою представницьких повноважень попереджено незаконне вибуття з володіння держави 66 га сільськогосподарських земель, вартість яких становить понад 2,1 млн грн.

14604aa 690 690x426Спірні земельні ділянки перебувають у постійному користуванні установи відбування покарань для здійснення господарської діяльності з метою матеріального забезпечення ув’язнених. Разом з тим, громадян шляхом пред’явлення відповідного позову протиправно намагався обернути земельні ділянки на власну користь, тим самим позбавивши державну установу можливості використовувати їх для задоволення зазначених потреб засуджених, повідомили в прес-службі прокуратури області. 

Завдяки прокурору, який  вступив у цивільну справу за позовом мешканця с. Стара Осота Олександрівського району до ДУ «Олександрівський ВЦ (№104)» про визнання недійсними державних актів на право постійного користування землею та визнання такого права за позивачем, суд у задоволенні вказаних позовних вимог відмовив у повному обсязі.