26квітня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА ЕКОНОМІКА Для мешканців багатоповерхівок Кропивницького змінили формулу обрахунку послуги за вивезення сміття

ЕКОНОМІКА

Для мешканців багатоповерхівок Кропивницького змінили формулу обрахунку послуги за вивезення сміття

Відповідне рішення погодив виконавчий комітет міської ради Кропивницького. 

Тепер зі структури тарифів на надання послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій до 30 червня наступного року виведуть послугу з вивезення побутових відходів, інформує прес-служба мської ради.

Протягом найближчого часу суб’єкти господарювання, які є виконавцями послуг з вивезення побутових відходів, мають укласти зі споживачами договори про надання послуг. Договір укладатиметься з власником квартири на кількість зареєстрованих у ній осіб або колективно з усіма мешканцями будинку після відповідних зборів. Тариф на вивезення сміття для багатоквартирних будинків становитиме 11 грн. 37 коп. з однієї особи на місяць.

За інформацією керівника ТОВ “Екостайл” Тетяни Мартовіцької щомісяця підприємство надаватиме своїм абонентам окремі квитанції для оплати послуг.

Водночас комунальні підприємства ЖЕО № 1, ЖЕО № 2, ЖЕО № 3, ЖЕО № 4 та ЖЕК № 9 протягом місяця повинні провести роз’яснювальну роботу серед співвласників багатоквартирних будинків щодо ініціювання визначення управителів у порядку, встановленому чинним законодавством України.