25квітня2024

ГОЛОВНА ЕКОНОМІКА На Кіровоградщині 13 іноземців обіймали посади керівників та спеціалістів

ЕКОНОМІКА

На Кіровоградщині 13 іноземців обіймали посади керівників та спеціалістів

У Кіровоградській області в обласному центрі зайнятості видають дозволи на застосування праці іноземців та осіб без громадянства.

Для отримання такого дозволу роботодавець подає заяву та документи, комплект яких залежить від категорій іноземців. До них, окрім стандартних трудових відносин, зокрема, належать відряджені іноземні працівники, внутрішньо корпоративні цесіонарії.

Визначено кілька особливих категорій іноземців щодо яких передбачено більш спрощений порядок оформлення дозволів. Це іноземні високооплачувані професіонали, засновники та учасники юридичних осіб, випускники університетів (що входять до першої сотні у світових рейтингах), іноземні працівники творчих професій, іноземні ІТ-професіонали.

Розмір заробітної праці іноземців має становити не менше десяти мінімальних заробітних плат (окрім окремих категорій іноземців). За видачу дозволу з роботодавця стягується плата. Дозвіл видається, як правило, на один рік. Термін його дії може бути продовжено.

За інформацією заступника директора обласного центру зайнятості Богдана Стояна, роботодавцям видали 12 дозволів на застосування праці іноземців, термін дії раніше виданих 14 дозволів продовжили.

Станом на 1 січня 2019 року працю 22 іноземців застосовували 16 роботодавців. Із вказаного числа іноземців 8 є громадянами країн СНД, 14 – інших держав (у тому числі 4-ро з Туреччини). За статтю: 8 жінок та 14 чоловіків; за віком: 11 осіб віком старше 45 років. Посади керівників та спеціалістів обіймали 13 іноземців.