25квітня2024

ГОЛОВНА ЕКОНОМІКА Аудитори Кіровоградщини протягом минулого року забезпечили відшкодування втрат майже на 24 мільйонів гривень

ЕКОНОМІКА

Аудитори Кіровоградщини протягом минулого року забезпечили відшкодування втрат майже на 24 мільйонів гривень

За результатами проведених фахівцями управління Східного офісу Держаудитслужби в Кіровоградській області ревізій впродовж 2018 року виявлено втрат матеріальних і фінансових ресурсів на загальну суму майже 40,4 мільйона гривень.

Завдяки діям кіровоградських аудиторів забезпечено відшкодування втрат на суму понад 23,6 мільйона гривень. По це повідомили в прес-службі управління Східного офісу Держаудитслужби в області

За вчинені фінансові порушення 135 посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності, 30 – до дисциплінарної та 19 – до матеріальної. Звільнено із займаних посад 4 посадові особи.

До установ і організацій, в яких виявлені порушення, у 16 випадках застосовано заходи впливу у вигляді зупинення операцій з бюджетними коштами та попередження про неналежне виконання бюджетного законодавства.

За результатами проведених заходів державного фінансового контролю керівники місцевих органів влади і місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій прийняли  44 управлінські рішення та врахували 43 пропозиції за підсумками державних фінансових аудитів. 

На розгляд правоохоронним органам передано 25 матеріалів заходів державного фінансового контролю, за результатами розгляду яких розпочато 7 досудових розслідувань, вручено одне письмове повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.