19квітня2024

ГОЛОВНА ЕКОНОМІКА На Кіровоградщині міська рада звернулася до суду за фактом недоотримання 7,5 мільйона гривень податку

ЕКОНОМІКА

На Кіровоградщині міська рада звернулася до суду за фактом недоотримання 7,5 мільйона гривень податку

Протягом 2016-2018 років Маловисківська ОТГ недоотримала близько 7,5 мільйона гривень ПДФО від установ розташованих на території громади.     

Факти недоплати суми ПДФО міською радою виявлено наприкінці лютого 2018-го, що підтверджено витягами з порталу Е-дата, який є офіційним державним  інформаційним ресурсом у мережі Інтернет, такими установами:

- територіальний центр соціального обслуговування населення Маловисківського району; 
 - відділ освіти, молоді та спорту Маловисківської РДА;
 - НКП «Маловисківська центральна районна лікарня»; 

-  КНП «Маловисківський центр первинної медико – санітарної допомоги». 

«Усі ці установи розташовані у Малій Висці, де працюють мешканці громади на благо яких ми і намагаємося поліпшити якісні показники життя, створюючи їм комфортні умови проживання на території ОТГ.  При цьому замість того аби поповнювати бюджет міської ради  їх податки сплачуються на рахунки сільських рад, які не увійшли до складу ОТГ. 7,5 мільйона гривень – для нас величезна сума, яка дозволила б реалізувати низку важливих соціальних проектів. Для порівняння: на ремонт дитячого садка «Чебурашка» витратили близько 1,6 млн. грн.,  на капітальний ремонт дороги між Малою Вискою та Паліївкою – 1, 5 млн. грн» , – зазначає Маловисківський міський голова Юрій Гульдас.

Після виявлення фактів несплати ПДФО адміністрація Маловисківської міської ради розпочала «перемовини» із керівництвом РДА та керівниками структурних підрозділів РДА –  боржників ПДФО.

Нині  Маловисківська міська рада звернулась до Господарського суду Кіровоградської області  аби в судовому порядку повернути кошти, що сприятимуть соціально-економічному розвитку території та її мешканців.

Валентина Остапчук