26квітня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА ЕКОНОМІКА Влада Кропивницького допоможе підприємцям міста врегулювати питання щодо справедливого земельного оподаткування

ЕКОНОМІКА

Влада Кропивницького допоможе підприємцям міста врегулювати питання щодо справедливого земельного оподаткування

04 2Міська рада Кропивницького готова допомогти підприємцям міста з оформленням документів на отримання адекватної нормативної грошової оцінки землі. 

Міський голова Андрій Райкович дав завдання створити робочу групу, до якої мають увійти юристи, землевпорядники, представники Держземкадастру.

Члени робочої групи співпрацюватимуть з підприємцями та промисловцями, і фахово допомогатимуть їм актуалізувати свою землевпорядну документацію та зареєструвати її в Державному земельному кадастрі.Керівництво міста висловило готовність надати максимальну допомогу підприємцям, щоб врегулювати питання справедливого земельного оподаткування.

Довідково. Підприємці, які не отримали кадастровий номер на земельну ділянку, або не зареєстрували в Держземкадастрі актуальні коди класифікації цільового призначення землі отримали витяги з нормативної грошової оцінки землі з максимальним штрафним коефіцієнтом Кф=3. Відповідно, плата за землю у них, в порівнянні з минулим роком виросла у декілька разів.

Таким чином, держава чітко заявила про своє намагання зробити регулювання земельних відносин, у тому числі справляння плати за землю, прозорими і простими для використання. Відповідно, вона подбала і про механізм, який би спонукав власників абсолютно всіх земельних ділянок виготовити необхідну технічну документацію. При цьому всі землевласники і орендарі землі отримали сім місяців на врегулювання  питань з Держземкадастром.

http://www.kr-rada.gov.ua

Фото Дебет-Кредит