28березня2024

ГОЛОВНА ЕКОНОМІКА Кіровоградщина: прикрили «центр із мінімізації податків»

ЕКОНОМІКА

Кіровоградщина: прикрили «центр із мінімізації податків»

Співробітники податкової міліції ГУ ДФС у Кіровоградській області, під процесуальним керівництвом прокуратури Кіровоградської області, припинено діяльність «конвертаційного» центру, який надавав послуги підприємствам реального сектору економіки Кіровоградської та Київської областей із мінімізації податків та переведення коштів у готівку.

IMG d0e186c51819cd2c74631510aaf987b0 V

Організував незаконну діяльність житель Київської області, незаконну діяльність здійснювали за допомогою суб’єктів господарювання, зареєстрованих на території Кіровоградської та Київської областей, повідомили в ГУ ДФС у Кіровоградській області.

Клієнти «конвертаційного» центру перераховували на розрахункові рахунки підприємств-учасників «КЦ» грошові кошти за нібито поставлені товарно-матеріальні цінності (роботи, послуги), які потім переводилися у готівку. Плата за переведення коштів у готівку становила більше 10 відсотків від суми операції.

IMG d407cf015777da4aacddb6023330903a VФормування податкового кредиту СГД - учасниками «конвертаційного центру» по ланцюгу постачання через ряд транзитних СГД здійснювалося за рахунок відображення операцій з купівлі імпортованих товарно-матеріальних цінностей.

Протягом 2017-2019 років обіг проконвертованих „конвертаційним” центром коштів становив близько 90 млн гривень.

За результатами проведених, на підставі ухвал слідчого судді, співробітниками податкової міліції ГУ ДФС у Кіровоградській області обшуків, вилучено 19 печаток та штампів СГ, які входили до складу центру, комп’ютерну техніку, фінансово-господарську документацію, чорнові записи, накопичувачі пам’яті, грошові кошти у розмірі 72 тис. грн та 2,2 тис. доларів США.

По кримінальному провадженню здійснюється досудове розслідування, триває збір доказів по документуванню злочинної діяльності осіб, причетних до скоєння кримінальних правопорушень, та подальшого їх притягнення до кримінальної відповідальності.