20квітня2024

ГОЛОВНА ЕКОНОМІКА У Міненерговугілля вирішували, як посприяти сталому розвитку Кіровоградщини

ЕКОНОМІКА

У Міненерговугілля вирішували, як посприяти сталому розвитку Кіровоградщини

22 03 20

У Міністерстві енергетики та вугілбної промисловості України обговорили доцільність підготовки державного інвестиційного проекту "Новокостянтинівська шахта. Розвиток виробничих потужностей".

На засіданні комісії  Міненерговугілля з відбору інвестиційних проектів заступник Міністра Юлія Підкоморна зазначила, що  це перший крок до реалізації інвестиційного проекту, метою якого  є зниження залежності вітчизняної атомної енергетики від іноземних постачальників уранової продукції, а також підвищення ефективності виробництва основної продукції ДП «СхiдГЗК» – уранового оксидного концентрату, за рахунок збільшення обсягів видобутку уранової руди на Новокостянтинівській шахті.

Директор ДК «Ядерне паливо» Сергій Дробот поінформував, що реалізація зазначеного інвестиційного проекту дозволить збільшити видобуток уранової руди на Новокостянтинівській шахті  з 200 до 500 тисяч тонн на рік, та, як наслідок, збільшити виробництво уранового оксидного концентрату до 701 тонни у 2021 році, у порівнянні з 336 тоннами у 2018 році.

Реалізація проекту, за словами Сергія Дробота, забезпечить сталий розвиток Кіровоградщини.

Інвестиційний проект відповідає завданням і заходам Енергетичної стратегії України до 2035 року «Безпека, енергоефективність, конкурентоспроможність», затвердженої постановою КМУ від 18.08.2017 № 605-р та Плану заходів щодо реалізації Концепції Державної цільової економічної програми розвитку атомно-промислового комплексу на період до 2020 року, затвердженого розпорядженням КМУ від 27.12.2017 № 1021-р.

За підсумками засідання на комісії більшістю голосів підтримали пропозицію щодо реалізації державного інвестиційного проекту.

Довідково: 15 лютого 2019 року в приміщення Кіровоградської ОДА відбулась нарада щодо роботи підприємств атомно-промислового комплексу регіону, під час якої серед інших питань обговорено перспективні плани щодо збільшення обсягів виробництва уранового концентрату, зокрема, за рахунок реалізації інвестиційного проекту «Новокостянтинівська шахта. Розвиток виробничих потужностей», який пройшов державну експертизу та отримав позитивний висновок Мінекономрозвитку та Міненерговугілля.

http://mpe.kmu.gov.ua/minugol/control/uk/publish/article?art_id=245349686