18квітня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА ЕКОНОМІКА Аграрії Кіровоградщини можуть вигідно, швидко і просто оформити кредити на вітчизняну сільгосптехніку

ЕКОНОМІКА

Аграрії Кіровоградщини можуть вигідно, швидко і просто оформити кредити на вітчизняну сільгосптехніку

07 12Аграріїв Кіровоградщини, які оновлюють парк сільгосптехніки, фінансує ПриватБанк. Там пропонують не лише широкий спектр програм, але й можливість здешевити кредитування за рахунок державних програм компенсацій. 

Кредити ПриватБанку та державні програми компенсацій стали реальною фінансовою підтримкою сільгоспвиробників регіону, надаючи можливість кредитування лише від 1% річних. Програми компенсацій вартості техніки діють при купівлі як за власні кошти, так і за рахунок кредитів. ПриватБанк допоможе скоротити витрати на придбання сільгосптехніки українського виробництва, за яку можливо отримати компенсацію 25 %, повідомили у відомчій прес-службі. 

“Фермерські господарства з річною виручкою до 20 млн грн мають можливість отримати кредит з відсотковою ставкою від 1 % річних на будь-яку сільськогосподарську техніку - вітчизняного чи імпортного виробництва. Фінансування можна отримати на термін до 36 місяців, на суму до 9 млн грн. Крім того для таких фермерських господарств доступна додаткова державна компенсація вартості техніки вітчизняного виробника – ще плюс 15 %, тобто загальний розмір державної компенсації складає 40 % , це вагома підтримка і аграріїв, і українських виробників агротехніки!” , – розповідає керівниця напрямку по активних операціях МСБ Кіровоградської філії ПриватБанку Яна Дейкун.

Поліпшуючи умови кредитування, ПриватБанк знизив перший внесок на отримання кредиту на сільськогосподарську техніку. Відтепер, аби отримати кредит, досить внести від 10 % авансу на придбання вітчизняної або від 30 % - імпортної техніки. 

“Понад 5 років я займаюся землею, і всі ці роки співпрацюю з ПриватБанком. Коли виникла необхідність в оновленні техніки, звичайно ж звернувся до банкірів за допомогою. Оформив у кредит трактор і сівалку вітчизняних виробників – вигідно, швидко і просто класно. Адже не лише отримав кошти на придбання, а ще й державну компенсацію 40% її вартості - круто ж! Як би власноруч не оформив, то мабуть і не повірив би, що таке можливо. Ні тобі паперових клопотів, ні витраченого дорогоцінного часу на біганину по владних кабінетах”, – розповідає голова ФГ “АгроСТД”, що у Добровеличківському районі, Сергій Мацюк.

З початку року ПриватБанк фінансував аграріїв Кіровоградщини на  60 млн грн, ставши лідером фінансової підтримки аграріїв в регіоні.