20квітня2024

ГОЛОВНА ЕКОНОМІКА Кропивницький: нові шляхи розвитку економічних стосунків із містами країн Європейського Союзу

ЕКОНОМІКА

Кропивницький: нові шляхи розвитку економічних стосунків із містами країн Європейського Союзу

Сьогодні, 10 червня, міський голова Кропивницького Андрій Райкович провів робочу зустріч з представниками делегації Консульського відділу Посольства Республіки Польща в місті Києві Доротою Дмуховською та Яцеком Гоцловським.

10 21

Під час зустрічі очільник обласного центру ознайомив високих гостей з історією міста та його сучасними аспектами життя.

«Кропивницький  має тісні культурні та духовні зв’язки із Польщею. У музичній школі №1 давно працює музей імені Кароля Шимановського.  У кількох навчальних закладах учні вивчають польську мову, як іноземну. Але разом із тим хотіли б розвивати тісніші економічні стосунки і значно більший зовнішній торгівельний оборот з Республікою Польща», – наголосив Андрій Райкович.

Він також висловив сподівання, що пані Дорота Дмуховська і вся консульська група спільно з командою міської ради Кропивницького долучаться до напрацювання нової економічної дорожньої карти між Кропивницьким та містами Польщі. А також запросив гостей відвідати  одну з найбільших міжнародних сільськогосподарських виставок “АгроЕкспо”, театральний фестиваль “Вересневі самоцвіти” й  заходи святкування Дня міста Кропивницького.

http://www.kr-rada.gov.ua