24квітня2024

ГОЛОВНА ЕКОНОМІКА Кропивницький серед десятки міст України, що вчасно виконують наказ Кабміну

ЕКОНОМІКА

Кропивницький серед десятки міст України, що вчасно виконують наказ Кабміну

received 314858459467685 1024x768

За три останні роки до невпізнаності змінився кропивницький полігон побутових відходів. Нині площа накопичення відходів зменшилась з 18 до 7 га, а терміни його експлуатації продовжено до 10-15 років.

Сміттєзвалище більше не горить, пакети й інше легке сміття більше не розвіюється, його переробляють. Тіло полігону постійно утрамбовується спеціальною технікою. А окремі частини полігону проходять системну санацію. Про це йдеться на сторінці "Екостайлу".

Там облаштовано вагову, оновлено сучасними сміттєвозами автопарк і удосконалено логістику збору ТПВ – усі автомобілі «Екостайлу» обладнано GPS-навігацією.

Крім цього, компанією встановлено й апробовано обладнання для переробки ТПВ без шкідливих викидів. Глобальна мета – звести захоронення відходів до нуля.

На полігоні успішно апробовано виробництво біогумусу за допомогою каліфорнійських черв’яків.

А нещодавно закінчено реалізацію потужного проекту – встановлено систему дегазації, яка дозволяє небезпечний газ-метан перетворювати в електроенергію. Установка вирішує проблему забруднення повітря, мінімізує неприємний запах, попереджає виникненню пожеж.

На сьогодні Кропивницький входить до десятки міст України, які вчасно виконують наказ Кабміну «Про затвердження Правил експлуатації полігонів побутових відходів».

Більше – у відео.