24квітня2024

ГОЛОВНА ЕКОНОМІКА Аудитори Кіровоградщини протягом півроку забезпечили відшкодування втрат майже на дев’ять мільйонів гривень

ЕКОНОМІКА

Аудитори Кіровоградщини протягом півроку забезпечили відшкодування втрат майже на дев’ять мільйонів гривень

Audit 800x445

За результатами проведених заходів державного фінансового контролю фахівці управління Східного офісу Держаудитслужби в Кіровоградській області впродовж січня-червня нинішнього року виявили втрат матеріальних і фінансових ресурсів на 7,8 млн.грн.

Завдяки діям кіровоградських аудиторів забезпечено відшкодування втрат на майже 8,8 млн.грн. (із врахуванням відшкодування втрат, виявлених попередніми роками). Зокрема, порушники фінансової дисципліни повернули до бюджетів усіх рівнів майже один мільйон гривень, повідомили в прессслужбі управління Східного офісу Держаудитслужби в Кіровоградській області

За вчинені фінансові порушення 40 посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності, 17 – до дисциплінарної та матеріальної, 1 посадову особу звільнено із займаної посади.

До установ, у яких виявлено порушення, застосовано 13 заходів впливу: у 6 випадках зупинено операції з бюджетними коштами, у одному – зменшено бюджетні асигнування, у 6 – попереджено про неналежне виконання бюджетного законодавства з вимогою щодо усунення порушення на понад 4,4 млн грн.

За результатами проведених заходів державного фінансового контролю керівники місцевих органів влади і місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій прийняли  31 управлінське рішення та врахували 35 пропозицій за підсумками державних фінансових аудитів. 

На розгляд правоохоронним органам передали 9 матеріалів заходів державного фінансового контролю, за результатами розгляду яких розпочато  досудове розслідування.