20квітня2024

ГОЛОВНА ЕКОНОМІКА Щоб узимку бути з теплом, кропивничани мають улітку потерпіти незручності

ЕКОНОМІКА

Щоб узимку бути з теплом, кропивничани мають улітку потерпіти незручності

20983 1200x800 2

У Кропивницькому в рамках підготовки до опалювального сезону 2019-2020 років спеціалісти КП «Теплоенергетик» розпочали заміну однієї з найпроблемніших тепломереж   по вулиці Вокзальній.

За інформацією заступника міського голови Олександра Вергуна,  донедавна цей теплопровід  перебував на балансі  ДП «Кіровоградтепло» ТОВ «ЦНТІ УНГА».

"Проблеми з теплотрасою по вулиці Вокзальній були постійними і не один рік поспіль. Містяни регулярно звертали нашу увагу на це, адже біля зупинки громадського транспорту на трубопроводі весь час траплялися пориви, з мережі сильно парувало, і  ми отримували значні втрати тепла", – відзначив пан Вергун. 

Труба, яку почали замінювати тепловики має діаметр 250 міліметрів, а роботи, які планують виконати на дистанції близько 400 метрів, будуть закінчені, орієнтовно, за два тижні.

Крім того, за словами Олександра Вергуна, триває підготовка до опалювального сезону і в технічних господарствах теплогенеруючих підприємств. Сьогодні тут виконуються роботи з ремонту обладнання:  котлів, теплогенераторів, приміщень котелень. Важливим є також відновлення стабільної роботи пункту підготовки води, яка подаватиметься в систему теплозабезпечення Кропивницького.