18квітня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА ЕКОНОМІКА Чому у Кропивницькому зміниться тариф за вивезення побутового сміття

ЕКОНОМІКА

Чому у Кропивницькому зміниться тариф за вивезення побутового сміття

 54 294           

У Кропивницькому змінять тариф на послуги з вивезення твердих побутових відходів (ТПВ), затверджений рішенням виконавчого комітету міської ради міста Кропивницький від 22 травня 2018 у розмірі 17,36 грн з особи, яка проживає у приватному секторі та 11,37 грн з особи в багатоквартирних будинках.

Новим рішенням виконкому від 11 вересня «Про встановлення ТОВ “Екостайл” тарифів на послуги із захоронення побутових відходів» передбачено затвердження тарифу в тонах та метрах кубічних, як у більшості українських міст, і становить 254,14 грн/т, або 65,83 грн/м³.

У перерахунку вартості оплати за послуги з вивезення і захоронення ТПВ на одну людину це:

  • 23,45 грн для населення приватного сектору
  • 20,02 грн для населення багатоквартирних будинків
  • бюджетні установи обслуговуватимуться за 130,56 грн/м³
  • інші споживачі – за 140,29 грн/м³.

В "Екостайлі" пояснюють, що прийняття тарифу на захоронення зумовлене низкою причин, і перш за все, – необхідністю привести діяльність підприємства до відповідності норм законодавства, а саме Закону України «Про житлово-комунальні послуги» і рішенню виконавчого комітету міської ради м.Кропивницький від 13 листопада 2018 року «Про виведення зі структури тарифів на надання послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій послуги з вивезення побутових відходів» до 30 червня 2019 року.

Воночас компанія «Екостайл» здійснює масштабну роботу із переробки та захоронення ТПВ на міському сміттєзвалищі, і за кілька останніх років докорінно змінила підходи до експлуатації полігону, реалізувавши низку ефективних кроків для поліпшення екології міста. ⠀

На сьогодні Кропивницький входить в топ-10 міст України, які вчасно виконують наказ Кабміну «Про затвердження Правил експлуатації полігонів побутових відходів».