24квітня2024

ГОЛОВНА ЕКОНОМІКА Порушень на сотні тисяч гривень виявили аудитори в управлінні капітального будівництва міськради Кропивницького

ЕКОНОМІКА

Порушень на сотні тисяч гривень виявили аудитори в управлінні капітального будівництва міськради Кропивницького

644245

Під час проведення ревізії в управлінні капітального будівництва міської ради Кропивницького за період із січня 2017 по липень 2019 років, фахівці управління Східного офісу Держаудитслужби в Кіровоградській області виявили фінансові порушення, що призвели до  втрат бюджетних коштів на 882,1 тисячі гривень. 

Порушення виникли через завищення вартості виконання робіт з реконструкції проїжджої частини в Кропивницькому на  218,2 тис. грн. Підрядна організація документально не підтвердила витрати з перевезенню сміття, роботи автокранів, екскаваторів та бульдозерів тощо. Завдяки вжитих під час ревізії заходів, забезпечили повне усунення виявлених витрат. про це поінформували в пресслужбі управління Східного офісу Держаудитслужби в Кіровоградській області.

Установили нестачу об’єкту незавершеного будівництва (насосної станції) вартістю 663,9 тис. грн, що виникла через неприйняття своєчасних управлінських рішень щодо вирішення питання перебування на балансі управління об’єктів незавершеного будівництва (добудови, списання тощо), а також не здійснення своєчасних обстежень та формального проведення річних інвентаризацій.

Матеріали ревізії передали до головного управління Національної поліції в області.