28березня2024

ГОЛОВНА ЕКОНОМІКА Міський голова Кропивницького: МАФів замість гаражів у місті більше не буде

ЕКОНОМІКА

Міський голова Кропивницького: МАФів замість гаражів у місті більше не буде

Недобросовісні підприємці більше не зможуть зводити МАФи на земельних ділянках, отриманих під будівництво гаражів: депутати міської ради підтримали пропозицію Андрія Райковича і погодили проект рішення, яким забороняється зміна цільового призначення землі.

19 10 73

Про це повідомляє пресслужба міської ради Кропивницького.

На заваді таким оборудкам стане відтепер рішення міської ради, прийняте вчора, 8 жовтня, під час першого засідання вісімнадцятої сесії міської ради. Відповідно до прийнятого рішення, буде  обмежено надання дозволів на розроблення документації із землеустрою щодо відведення земельних ділянок безоплатно у власність або користування для будівництва індивідуальних гаражів та зміну цільового призначення земельних ділянок, переданих для такого будівництва.

Такі обмеження триватимуть до затвердження Порядку набуття прав на землю комунальної власності у місті Кропивницькому. Ініціативу впровадити своєрідний мораторій Андрій Райкович виявив через низку повідомлень про «дивовижне» перетворення  гаражів, які б мали з'явитися на виділених ділянках, на торговельні заклади.

«Я вдячний кожному, хто проголосував і підтримав мою ініціативу. Виглядає дуже негарно, коли до справи беруться перекупники! Землю виділяємо під гараж, а там за кілька тижнів МАФ виростає! Мені перед людьми соромно за таке. Тому я переконаний, що ми зробили абсолютно правильний і виважений крок!» – прокоментував рішення міської ради Андрій Райкович.