18квітня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА ЕКОНОМІКА На Кіровоградщині все частіше замовляють витяги із Держземкадастру та реєстрація земельних ділянок

ЕКОНОМІКА

На Кіровоградщині все частіше замовляють витяги із Держземкадастру та реєстрація земельних ділянок

Kotsyub ZSH 18 zemlya

З початку  року державні кадастрові реєстратори землевпорядної служби області опрацювали 129 226 звернень з питань ведення Державного земельного кадастру.

Найпопулярнішими послугами у сфері земельних відносин на сьогодні є надання витягів із Державного земельного кадастру про земельні ділянки та реєстрація земельних ділянок, інформує пресслужба головного управління Держгеокадастру у Кіровоградській області.

За цей період фахівці зареєстрували 35 284 земельні ділянки. Найбільше наділів зареєстровано у Кропивницькому (5 648), Новомиргородському (3 456), Олександрійському (2 621) районах Кіровоградщини.

Також видано 23 883 витяги з державного земельного кадастру про земельну ділянку. Найбільше у районах – Кропивницькому (2 579), Новомиргородському (2 229), Олександрійському (1 798), Добровеличківському (1 757).

Крім того, землевпорядна служба Кіровоградщини видала 10 806 викопіювань з кадастрової карти, внесли до Державного земельного кадастру відомості (зміни до них) щодо 57 279 земельних ділянок, виправили 1 974 технічні помилки у відомостях Державного земельного кадастру, допущених не з вини органу, що здійснює його ведення.

Спеціалісти землевпорядної служби перевіряють точність та достовірність даних за кожною заявою. Тільки після цього інформація вноситься до Державного земельного кадастру.

Довідково: відповідно до Закону України «Про адміністративні послуги» з 1 січня 2015 року на всій території України органи земельних ресурсів надають послуги через центри надання адміністративних послуг (ЦНАП), які утворені при місцевих державних адміністраціях та органах місцевого самоврядування.

Громадяни можуть ознайомитися з адресами ЦНАПів на офіційному сайті Держгеокадастру.