26квітня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА ЕКОНОМІКА ОКВП «ДНІПРО-КІРОВОГРАД» відключатиме абонентів від централізованого водопостачання

ЕКОНОМІКА

ОКВП «ДНІПРО-КІРОВОГРАД» відключатиме абонентів від централізованого водопостачання

Відтепер послуги абонентам ОКВП «ДНІПРО-КІРОВОГРАД», які мають заборгованість за послуги водопостачання та/або водовідведення понад 2 000 гривень, підлягатимуть відключенню.

19 11 105

Так, відповідно до частини четвертої статті 26 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» виконавець має право обмежити (припинити) надання відповідної комунальної послуги її споживачу у разі непогашення в повному обсязі заборгованості за спожиті комунальні послуги протягом 30 днів з дня отримання споживачем попередження, йдеться на сайті підприємства.

Наказом по підприємству від 12 листопада 2019 року №204/ОД введено в дію Порядок припинення/відновлення послуги централізованого водовідведення абонентів-фізичних осіб, які мають заборгованість за послуги водопостачання та/або водовідведення. Відповідно до Порядку, абоненти з боргом понад 2 000 гривень підлягають відключенню.

Постачання комунальної послуги відновлюється в повному обсязі протягом наступного дня з дати повного погашення заборгованості за фактично спожиті послуги чи з дати укладення угоди про реструктуризацію заборгованості.

Витрати виконавця, пов’язані з відновленням надання послуги споживачеві, підлягають відшкодуванню за рахунок споживача відповідно до кошторису витрат на відновлення надання послуг, складеного виконавцем (п. 50 Правил надання послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення і типових договорів про надання послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 05 липня 2019 року №690).

Додатково ОКВП «ДНІПРО-КІРОВОГРАД» повідомляє, що згідно з частиною другою статті 26 Закону, у разі несвоєчасного здійснення платежів споживач зобов’язаний сплатити пеню в розмірі, встановленому в договорі, але не вище 0,01 відсотка суми боргу за кожен день прострочення. Нарахування пені починається з першого робочого дня, наступного за останнім днем граничного строку внесення плати за житлово-комунальні послуги.