19квітня2024

ГОЛОВНА ЕКОНОМІКА У Кропивницькому розповіли про досвід практичного використання дронів у сільській школі

ЕКОНОМІКА

У Кропивницькому розповіли про досвід практичного використання дронів у сільській школі

Вчора, 4 грудня, у Льотній Академії Національного авіаційного університету розпочав роботу Українсько-корейський науково-практичний семінар «Розбудова інноваційних структур з розробки, випробувань та використання безпілотних літальних апаратів».

19 12 24

Про це інформують на сайті Приютівської ОТГ.

У відкритті семінару взяли участь заступник голови ОДА Світлана Лобанова, представник компанії «SafeusDrone» Воонг Шин Квак, начальник ЛА НАУ Сергій Неділько, керівник Агенції регіонального розвитку Олександр Гавриленко та експерт Тетяна Головченко, перший проректор ЛА НАУ Олександр Чумак, директор Інституту Степу Ігор Семеняка та представники об’єднаних територіальних громад, органів влади та бізнес-структур.

19 12 21

Зокрема, прикладами практичного використання безпілотних літальних апаратів у Приютівській об’єднаній територіальній громаді поділився її голова Андрій Коломійцев. Починаючи з 1 вересня 2018 року на базі Головківського закладу загальної середньої освіти I-III ступенів Приютівської селищної ради працює безкоштовний гурток «Оператори дронів», в якому навчаються більше 20 дітей. Наразі матеріально-технічна база гуртка налічує 6 комплектів безпілотних літальних апаратів для дрон-рейсингу (високотехнологічний вид спорту) та один Phantom 4 Pro, призначений для професійної зйомки фото- та відеоматеріалу.

19 12 20

Крім того, в рамках семінару обговорено інвестиційні проекти, що стимулюють розвиток інноваційних технологій у сфері розробки безпілотних літальних апаратів в Україні, трансфер технологій між Республікою Корея та Україною у галузі виробництва безпілотних літальних апаратів, створення R&D лабораторії безпілотних літальних апаратів та ін.

19 12 22

19 12 23