25квітня2024

ГОЛОВНА ЕКОНОМІКА Знам’янка: у пекарні хлібобулочні вироби зберігали поряд із брудним посудом

ЕКОНОМІКА

Знам’янка: у пекарні хлібобулочні вироби зберігали поряд із брудним посудом

ea4adad29313636f2a6af94c948c6dee L

У Знам’янці під час планової перевірки пекарні спеціалісти Держпродспоживслужби в області виявили, що на виробництві не витримують належний рівень гігієнічних вимог, у тому числі щодо захисту харчової продукції від забруднення.

Готові хлібобулочні вироби зберігали на лотках, застелених картонними коробками з-під дріжджів та ін. На кухні потужності поруч з інгредієнтами, що використовують у технологічних процесах, зберігався брудний посуд, залишки їжі.

Коробка з маковою начинкою та відкрита коробка з сирковою масою знаходилися в коридорі на підлозі. Водночас не витримувався необхідний температурний режим зберігання харчової продукції, а саме: сиркова маса та макова начинка зберігалися за температури плюс 19°С, у той час як необхідний показник плюс 6°С; дріжджі – плюс 21°С за необхідних плюс 7°С, маргарин – плюс 21°С за необхідних плюс 10°С. 

Таким чином, відповідно до ст. 11, ст. 67 Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин» головне управління Держпродспоживслужби в області винесло припис щодо усунення порушень та рішення про тимчасове припинення виробництва та/або обігу харчових продуктів фізичною особою-підприємцем до усунення виявлених порушень.

Згодом із метою перевірки виконання вимог припису фахівці райуправління Держпродспоживслужби під час позапланового заходу державного наглядувиявили, що підприємець не усунув порушення.

За невиконання вимог припису на фізичну особу-підприємця наклали штраф – 23 615 гривень.