19квітня2024

ГОЛОВНА ЕКОНОМІКА Що стане запобіжником у питаннях незаконної забудови на території Кропивницького

ЕКОНОМІКА

Що стане запобіжником у питаннях незаконної забудови на території Кропивницького

30096 368x264 2

Управління державного архітектурно-будівельного контролю міської ради Кропивницького стане дієвим запобіжником у питаннях незаконної забудови на території міста.

На цьому наголосив міський голова Андрій Райкович під час апаратної наради  4 січня.

Очільник міста проінформував, що оприлюднена відповідна постанова Кабінету міністрів України, яка повертає повноваження архітектурно-будівельного контролю на місця. Ще в березні минулого року Кабмін практично паралізував роботу місцевих органів ДАБІ, тож будівельна сфера залишалася без належного контролю, а це призводило до безладу у сфері містобудування.

Головна проблема, на думку очільника міста, полягала в тому, що міська влада жодним чином не могла вплинути на недобросовісних забудовників. Віднині ситуація зміниться.

"Тепер ми зможемо ефективно працювати і не допускати незаконного будівництва у Кропивницькому. Попереду багато роботи, тому що в місті діють чимало підприємливих забудовників, які навчилися незаконно будуватись, а потім, через суди, вводити об’єкти в експлуатацію. Тепер ми зламаємо цю схему", – наголосив Андрій Райкович.

І додав, що надалі будуватись у Кропивницькому будуть лише законно.

Читайте також: