19квітня2024

ГОЛОВНА ЕКОНОМІКА Шахти Кіровоградщини знову опинилися на межі зупинки

ЕКОНОМІКА

Шахти Кіровоградщини знову опинилися на межі зупинки

146733550 782088462400399 4515378793145743415 o

Трудовий колектив ДП «Схід ГЗК» – на межі протесту.

Про це на своїй сторінці повідомив Михайло Волинець – голова Незалежної профспілки гірників України.

"На підтримку майже 5000-го колективу держпідприємства ми з колегами у Верховній Раді зібрали підписи під зверненням до прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля з вимогою невідкладно скликати засідання Антикризового енергетичного штабу, на якому, окрім вирішення питання припинення імпорту електроенергії з країни-агресора, також розглянути питання подальшої діяльності ДП «СхідГЗК».

Через невиконання фінансових зобов’язань з боку ДП «НАЕК «Енергоатом», структурні підрозділи «Схід ГЗК»: шахти «Інгульська», «Смолінська» та «Новокостянтинівська» знову опинилися на межі зупинки. Уранодобувне підприємство майже рік змушене працювати в умовах постійної затримки з виплати заробітної плати, відсутності першочергових засобів для організації безпечного та ефективного виробничого процесу.

Працівники «Схід ГЗК», актив Незалежної профспілки гірників України підприємства готові вдатися до протестів у разі, якщо ДП «НАЕК «Енергоатом» не виконає своїх зобов’язань - не розрахується з підприємством до 6 лютого 2021 рок.

Трудові колективи урановидобувних шахт анонсують безстрокову акцію протесту біля будівлі ДП «НАЕК «Енергоатом» у вівторок 09 лютого 2021 року, яка триватиме доти, доки НАЕК не виконає своїх зобов’язань перед ДП «Схід ГЗК», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Як президент Україні відреагував на протести гірників Кіровоградщини

Кіровоградщина: шахтарі держпідприємства «СхідГЗК» відстояли своє право на працю 

Кіровоградщина: депутати обласної ради підтримали звернення шахтарів до президента

У новий рік гірники Кіровоградщини ввійдуть із позитивним настроєм