20квітня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА ЕКОНОМІКА Аудитори Кіровоградщини забезпечили відшкодування втрат на понад 30 мільйонів гривень

ЕКОНОМІКА

Аудитори Кіровоградщини забезпечили відшкодування втрат на понад 30 мільйонів гривень

36 6я

Протягом січня-березня нинішнього року фахівці управління Східного офісу Держаудитслужби в Кіровоградській області виявили порушень, що призвели до втрат матеріальних і фінансових ресурсів на 22 млн грн.

Завдяки проведеній роботі аудиторів, поінформували у відомчій пресслужбі, забезпечено відшкодування фінансових порушень, що призвели до втрат 30 млн грн. Через впроваджені об’єктами контролю пропозиції, за результатами державних фінансових аудитів отримано додаткового результату (економічного ефекту) на 6,6 млн грн. Керівники місцевих органів влади і місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій за результатами проведених ревізій та аудитів прийняли 7 управлінських рішень.

За вчинені фінансові порушення 45 посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності, 2 – до матеріальної. До об’єктів контролю, де виявлено порушення, застосовано 10 заходів впливу: в 1 випадку застосовано фінансові санкції у вигляді зменшення бюджетних асигнувань, ще в 1 – призупинено бюджетні асигнування, у 4 випадках зупинено операції з бюджетними коштами, а також у 4 випадках попереджено про неналежне виконання бюджетного законодавства з вимогою щодо усунення порушення на 6 млн грн.

На розгляд правоохоронним органам передано шість матеріалів заходів державного фінансового контролю, за результатами розгляду яких розпочато 6 досудових розслідувань та вручено 10 письмових повідомлень про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

Управління Східного офісу Держаудитслужби в Кіровоградській області нагадує про телефонну «гарячу лінію».

Телефонуйте за номером: (0522) 24 44 96.

"Повідомляйте про недотримання законодавства при проведенні державних закупівель, неефективне використання коштів державного та місцевих бюджетів, неправильне ведення бухгалтерського обліку та складання фінансової звітності на підприємствах, установах, організаціях, котрі отримують кошти з бюджетів усіх рівнів та державних фондів або використовують державне чи комунальне майно тощо", – закликають в управлінні.

Графік роботи: щодня з 8 до 17 години, у п’ятницю до 15.45. Субота та неділя – вихідні.