25квітня2024

ГОЛОВНА ЕКОНОМІКА Як учорашній танкіст став водієм одного з агропідприємств Кіровоградщини

ЕКОНОМІКА

Як учорашній танкіст став водієм одного з агропідприємств Кіровоградщини

36 796 2У жовтні 2020 року до Олександрійського міськрайонного центру зайнятості по допомогу в працевлаштуванні звернувся двадцятип’ятирічний учасник АТО/ООС.

У 2014 році Сергій Ільяшов закінчив Кіровоградський професійний ліцей, де отримав професії електрослюсаря будівельного та монтажника гіпсокартонних конструкцій. Після навчання повернувся до рідного села Мартоноша Новомиргородського району, де працевлаштувався до місцевого СТОВ «Степове» на посаду охоронника, адже за освітою вільних робочих місць не було.

«Прийшов час і я отримав повістку на строкову військову службу у ЗСУ. Під час несення служби я для себе зробив висновок, що у майбутньому обов`язково підпишу контракт та продовжу військову справу. Так і зробив», – згадує Сергій.

Чоловік ніс військову службу у складі 57-ої окремої мотопіхотної бригади імені кошового отамана Костя Гордієнка на посаді командира танку, заступника командира взводу.  Понад два роки військовослужбовець обороняв територіальну цілісність держави на сході України.

Проведений час у зоні АТО/ООС сприяв переосмисленню його життєвих позицій та цілей: Сергій вирішив поєднати військову службу зі здобуттям ще однієї професії – водія автотранспортних засобів. Час промайнув швидко, і Сергій повернувся на свою малу батьківщину. 

Вирішивши всі побутові питання, переїхав до села Михайлівка Олександрійського району. По допомогу з працевлаштуванням звернувся до Олександрійського міськрайонного центру зайнятості. Оскільки Сергій мав водійські права категорії С, вирішили розпочати підбір вакансій за професією водія автотранспортних засобів. 

Результат не забарився: керівництво ТОВ «Улянівка-Агро», що спеціалізується на вирощуванні зернових культур, бобових культур і насіння олійних культур, звернулося до Олександрійського міськрайонного центру зайнятості по допомогу в укомплектуванні вакантної посади водія автотранспортних засобів. Чоловік пройшов співбесіду з роботодавцем і був працевлаштований.

«З першого дня своєї роботи я зрозумів, що все у моєму житті добре, я маю гарну сім'ю, де все гаразд, роботу, яка мені подобається, а також вчасно виплачену заробітну плату, що додає мені впевненості у завтрашньому дні», – зазначає колишній безробітний.

М. Білик,

провідний фахівець Олександрійського МЦЗ