27квітня2024

ГОЛОВНА ЕКОНОМІКА На Кіровоградщині реалізують соціально спрямований бізнесовий проєкт

ЕКОНОМІКА

На Кіровоградщині реалізують соціально спрямований бізнесовий проєкт

10062021 1

На Кіровоградщині розвиватимуть соціальне підприємництво

В ОДА презентували можливості впровадження соціального підприємництва на території області, напрямки роботи проекту «EU4Youth – розкриття потенціалу молодих соціальних підприємців в Молдові та Україні».

«Соціальне підприємництво – нове для України явище, хоча у Європі воно вже працює і є ефективним інструментом і розвитку економіки і вирішення соціальних питань», – зазначила проєктна менеджерка, експертка Агенції регіонального розвитку Тетяна Головченко.

В області вже реалізовували низку проєктів підприємницької діяльності.

"Сьогодні говоримо про необхідність впровадження бізнес-проєктів, що мають соціальну спрямованість. Говоримо про розвиток підприємництва на селі, про робочі місця, забезпечення ними молоді, учасників АТО/ООС, переселенців зі сходу України, про підвищення соціальних стандартів», – наголосила заступниця голови ОДА Світлана Лобанова.

Президентка Кіровоградської РТПП Ірина Саєнко зазначила на важливості розвитку соціального підприємництва, що допоможе вирішити в Україні низку гострих проблем.

«Сьогодні ми маємо не лише проблему розвитку підприємництва. Маємо проблему безробіття, що є особливо актуальною для жінок та молоді», – наголосила вона.

І додала,що всі повинні долучитися до роботи, підтримати розвиток підприємництва, спрямованого на вирішення соціальних питань