19квітня2024

ГОЛОВНА ЕКОНОМІКА Громади Кіровоградщини можуть долучитися до участі у проєкті з розробки планів управління відходами

ЕКОНОМІКА

Громади Кіровоградщини можуть долучитися до участі у проєкті з розробки планів управління відходами

28waste manage AH copy 1

Розробити проєкт з управління побутовими відходами, знайти партнерів для реалізації спільної ініціативи та ознайомитися з теоретичним та практичним досвідом колег у цій сфері зможуть учасники нової навчальної програми від U-LEAD.

Про це повідомив керівник Регіонального офісу "U-LEAD з Європою" у Кіровоградській області Олег Яременко.

"Для участі у навчанні будуть відібрані 12 територіальних громад, населення яких не перевищує 50 тисяч жителів із Дніпропетровської, Кіровоградської, Запорізької, Херсонської, Миколаївської та Одеської областей. З проблемою утилізації твердих побутових відходів та створення стихійних сміттєзвалищ, необхідністю захисту екології на територій стикається практично кожна територіальна громада області. А участь в проєкті допоможе не лише напрацювати план дій та необхідні кроки, а і розробити реальний проєкт", – зазначив посадовець.

За його словами, участь у навчальному циклі – це можливість для територіальних громад за підтримки досвідченого експерта, працюючи в робочій групі з обміну досвідом з колегами з інших громад, розробити та/або адаптувати місцевий план управління відходами і вивчити найкращий міжнародний та український досвід у цій сфері. Крім того, до участі заохочуються громади, які у перспективі зможуть розробити спільні проєкти.  

Програма впроваджуватиметься онлайн і передбачає проведення 8 логічно пов’язаних навчальних заходів, що поєднують теоретичні та практичні семінари (з 10 березня 2022 року по 2 червня 2022 року). Крім того, у квітні відбудеться віртуальний навчальний візит у громаду, яка має успішний досвід управління відходами. Крім того, експерти U-LEAD впродовж навчального періоду з березня до липня надаватимуть консультативну підтримку представникам громад-учасниць.

Також U-LEAD надасть фінансову підтримку на реалізацію спільного проєкту щодо управління відходами.

"Під час навчання представники громад зможуть більше дізнатися про основні зміни законодавчого та нормативно-правового характеру у сфері управління відходами в Україні, кращі міжнародні практики та успішний український досвід, порядок розробки місцевих планів управління відходами в громадах", – підкреслив Олег Яременко.

Для участі у відборі необхідно заповнити форму https://bit.ly/3KlDnkU

До 18.00 9 лютого 2022 року надіслати її на адресу: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

У темі повідомлення вказуйте «Управління відходами, назва громади та область».

Довідково: Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян, та розширює можливості громад.