25квітня2024

ГОЛОВНА ЕКОНОМІКА У першому кварталі аудитори Кіровоградщини забезпечили відшкодування втрат майже на десять мільйонів гривень

ЕКОНОМІКА

У першому кварталі аудитори Кіровоградщини забезпечили відшкодування втрат майже на десять мільйонів гривень

22c3d30 preview w440 h290

Протягом січня-березня нинішнього року фахівці управління Східного офісу Держаудитслужби в Кіровоградській області виявили порушення, що призвели до втрат матеріальних і фінансових ресурсів на 45,5 млн грн.

При цьому забезпечили відшкодування фінансових порушень, що призвели до втрат 9,7 млн грн. Через впроваджені об’єктами контролю пропозиції, за результатами державних фінансових аудитів отримано додаткового результату (економічний ефект) на 1,4 млн грн.

Керівники місцевих органів влади і місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій за результатами проведених ревізій та аудитів прийняли два управлінських рішення.

За вчинені фінансові порушення 10 посадових осіб притягнули до адміністративної відповідальності. В одному випадку, де виявлено порушення, попереджено про неналежне виконання бюджетного законодавства з вимогою щодо усунення порушення на 22,8 млн грн.

На розгляд правоохоронним органам передано чотири матеріали заходів державного фінансового контролю, за результатами розгляду яких розпочато три досудових розслідування.

Довідково: функціонує телефонна «гаряча лінія»: (0522) 24 44 96. На неї можна повідомляти про недотримання законодавства при проведенні державних закупівель, неефективне використання коштів державного та місцевих бюджетів, неправильне ведення бухгалтерського обліку та складання фінансової звітності на підприємствах, установах, організаціях, котрі отримують кошти з бюджетів усіх рівнів та державних фондів або використовують державне чи комунальне майно тощо.

Графік роботи управління: щодня з 8 до 17 години, у п’ятницю – до 15.45. Субота та неділя – вихідні.