19квітня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА ЕКОНОМІКА Кропивницький: у чотирьох освітніх закладах міста самостійно регулюватимуть температурний режим

ЕКОНОМІКА

Кропивницький: у чотирьох освітніх закладах міста самостійно регулюватимуть температурний режим

5594 1200x800 2

Чотири заклади освіти у Кропивницькому отримуватимуть тепло у новому опалювальному сезоні від сучасної модульної котельні.

Секретар міської ради Андрій Табалов  особисто проконтролював дотримання графіку виконання робіт, поінформували у прес-слдужбі міської ради.

Новітня модульна котельня, оснащена двома потужними котлами українського виробництва, вже змонтована. Прокладені і теплові мережі до дитячих садочків №22 та №48. Будівельники розпочали прокладку теплотраси до ЗОШ № 17, а згодом і ще до одного дошкільного закладу - №65.

"На цьому об’єкті важливо дотримуватися запланованих  термінів, - наголосив Андрій Табалов. - Адже від пуску модульної котельні залежна життєдіяльність відразу чотирьох закладів освіти. Ми сподіваємося, що із впровадженням автономного опалення вдасться зекономити 30-40 % бюджетних коштів, які раніше ми перераховували за отримане тепло теплогенеруючому підприємству. Тепер же ми сплачуватимемо лише вартість газу і заробітну плату оператору. Але і це ще не все. Конструкція котельні дозволяє кожному закладу самостійно вирішувати, яка температура носія їм потрібна. Електронна автоматика дозволяє надзвичайно оперативно реагувати на зміну погодних умов і це є ще одним джерелом майбутньої  економії".

Роботи на об’єкті виконують спеціалісти ПП “Кіровоградгазбуд», а кошторис будівництва складає 5,3 мільйонів гривень. До початку нового опалювального сезону котли подаватимуть теплоносій до всіх чотирьох закладів, запевнив директор підприємства Василь Вінницький.