23квітня2024

ГОЛОВНА ЕКОНОМІКА Кропивничан запрошують опанувати професію токаря

ЕКОНОМІКА

Кропивничан запрошують опанувати професію токаря

На сьогодні професія токаря є однією з найбільш популярних робітничих професій. Необхідність у цих фахівцях – постійна.

PM02Цій професії вже три століття, але вона, як і раніше, затребувана на ринку праці й сьогодні.

Основний зміст роботи токаря – обробка металу різанням, тобто послідовне зняття з заготовки шару металу за допомогою ріжучого інструменту.

Обласна служба зайнятості регулярно організовує професійну підготовку безробітних під конкретні робочі місця, застосовуючи різні форми та види професійного навчання.

Так, з 14 листопада нинішнього року, з метою підготовки висококваліфікованих токарів, за сприяння обласного центру зайнятості, на базі Кіровоградського машинобудівного коледжу Кіровоградського національного технічного університету розпочнеться навчання безробітних громадян. Курс навчання триватиме 5,5 місяців.

У перші дні навчання слухачі ознайомляться з основами технології, металознавства, опору матеріалів, системою допусків і посадок, принципами роботи токарного верстата і навчаться його лагодити.

Після закінчення навчання, кваліфікований токар з легкістю знайде стабільну роботу в ремонтних майстернях, на механічних та машинобудівних заводах, великих промислових підприємствах, в автомайстернях тощо. Крім цього, опанувавши токарську справу можна займатися індивідуальною трудовою діяльністю чи відкрити власні майстерні та ін.