27квітня2024

ГОЛОВНА ЕКОНОМІКА Сергій Горбовський: У 2017-му значно розширився формат проведення міських ярмарків у Кропивницькому

ЕКОНОМІКА

Сергій Горбовський: У 2017-му значно розширився формат проведення міських ярмарків у Кропивницькому

Від початку року у Кропивницькому організовано та проведено  22 міських ярмарки з продажу продовольчих та непродовольчих товарів, що  майже удвічі більше  від попереднього року.

82212Це відзначив начальник управління сприянню розвитку торгівлі та побутового обслуговування населення Сергій Горбовський під час апаратної наради, інформує прес-служба міськради.

14 ярмарків було проведено на площі перед будівлею міської ради. 

«Основним завданням при проведенні ярмарків є наближення товару до споживачів, особливо у приватному секторі проживання, підтримка найбільш незахищених верств населення шляхом зниження цін на продовольчі товари, та популяризація продукції місцевих товаровиробників. Хочу звернути увагу, що у 2017 році значно розширився формат проведення міських ярмарків. Так, до свята Спаса було організовано та проведено Медовий ярмарок, на якому здійснювався продаж меду та продукції з меду, борошняних виробів, фруктів та плетених виробів з лози», - відзначив Сергій Горбовський.  

 До Дня працівників торгівлі для мешканців та гостей міста проведено ярмарок-презентацію, до участі в якому було залучено магазини мережевої торгівлі м’ясокомбінатів «Ятрань», «Соколівський» та «Черняхівські ковбаси», а також «Формула смаку», «Наша ряба», «Епіцентр», «ОПТ СИР», «Єва», «Ласка Кіровоград», «Три Стар» та «Плюс маркет».

При проведенні ярмарку до 263-ої річниці заснування Кропивницького було значно розширено коло його учасників. Вперше участь у ярмарку взяли  місцеві  товаровиробники   м’якого сиру з Трепівки, борошна з Добровеличківського району, карамелі ручної роботи з міста Кропивницького.

Також  вперше до участі у ярмарку долучилися компанія-виробник цукерок  «АВК»,  ТОВ «Ласка-Кіровоград» з виробництва морозива, ТОВ «Лідер снек» з виробництва соняшникового насіння «Хомка» та хлібобулочних виробів торгової марки «Насолода».

Відповідно до доручення міського голови та заяв депутатів міської ради управлінням по сприянню розвитку торгівлі та побутового обслуговування населення міської ради  з початку року проведено 8 ярмарків  по мікрорайонах міста, переважно до свят.

Ярмарки пройшли у сквері «Покровський», на Новомиколаївці, біля заводу «Гідросила», на селищі Гірничому, на Новоолексіївці, Кущівці, селищі Новому, по вулиці Полтавській та на Катранівці у зв’язку з відкриттям нового ринку «Катранівський».

Більшість  підприємств відгукуються на пропозицію управління по сприянню розвитку торгівлі та побутового обслуговування населення Кіровоградської міської ради і знижують ціни від 5 до 20 відсотків.                  

У листопаді-грудні  2017 року проведуть міські  ярмарки з продажу картоплі та овочевої продукції, борошна, круп в асортименті, олії соняшникової, макаронних виробів, яєць, цукру.