19квітня2024

ГОЛОВНА ЕКОНОМІКА Нові пересувні вагові комплекси запрацювали на дорогах Кіровоградщини

ЕКОНОМІКА

Нові пересувні вагові комплекси запрацювали на дорогах Кіровоградщини

174983

Їхнє обслуговування проходитиме без участі дорожників, тільки співробітники Укртрансбезпеки.

Минулоріч на замовлення служби автомобільних доріг в області підрядники, що проводили ремонти на дорогах державного значення, збудували й 5 спеціальних майданчиків для розміщення габаритно-вагової лабораторії.

Наприкінці грудня Кіровоградське управління Уктрансбезпеки отримало три нові сучасні комплекси, такі собі «лабораторії на колесах».

Загалом на всю Україну служба Уктрансбезпеки минулого року закупила 78 комплексів, які розподіляються між областями відповідно до потреб.

Першочергово забезпечать припортові території та області з потужними залізничними розв’язками. Коштувала така покупка більше 117 мільйонів гривень.

Кожен комплекс – це укомплектований автомобіль переносними вагами, робочими місцями, сучасною оргтехнікою, повною базою даних, фото та відеофіксацією, що виключить корупційну складову в роботі бригади.

"У Кіровоградській області функціонують сім майданчиків для розміщення пунктів контролю, з яких три ми збудували протягом минулого року. На область необхідно 15 вагових майданчиків, тож у плани всіх подальших поточних ремонтів ми включили будівництво ще 8-ми майданчиків, а також місць для відстою транспорту. Зазначу, що в наших інтересах забезпечити якісне розміщення ПП ГВК, аби люди працювали і не допускали перевантажень, які зруйнують відремонтовані нами дороги", - зазначив начальник служби автодоріг Вадим Коюденко.