24квітня2024

ГОЛОВНА ЕКОНОМІКА Підсумки кварталу: фахівці Держгеокадастру Кіровоградщини надали понад 50 тисяч адміністративних послуг

ЕКОНОМІКА

Підсумки кварталу: фахівці Держгеокадастру Кіровоградщини надали понад 50 тисяч адміністративних послуг

З початку року структурні підрозділи у районах головного управління Держгеокадастру у Кіровоградській області надали 50278  адміністративних послуг. 

2637894342З них – 40334 громадяни отримали безоплатно. Це становить понад 80 % від їх чисельності, поінформували у відомчій прес-службі. 

Найбільша кількість послуг – видача витягу з Державного земельного кадастру про земельну ділянку на підтвердження державної реєстрації земельної ділянки. Фахівці землевпорядної служби видали 12381 такий документ. Крім цього землевпорядники видали 3150 витягів із технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки та інших документів, пов’язаних з землевпорядкуванням.

Також спеціалісти обласної землевпорядної служби за зазначений період надали фізичним та юридичним особам 9944 платні адмінпослуги, оплата за які становила понад 841 тис. гривень.

Найбільші надходження, а це 783,12 тис. гривень, отримали за послуги з надання 8889 витягів про земельну ділянку з Державного земельного кадастру (94 % від усіх наданих платних послуг).

Довідково:  Відповідно до Закону України «Про адміністративні послуги» з 1 січня 2015 року на всій території України органи земельних ресурсів надають послуги через центри надання адміністративних послуг (ЦНАП), які утворені при місцевих державних адміністраціях та органах місцевого самоврядування. Громадяни можуть ознайомитись з адресами ЦНАПів на офіційному сайті Держгеокадастру.