24квітня2024

ГОЛОВНА ЕКОНОМІКА В Олександрійській міській лікарні виявлено порушень на понад 820 тисяч гривень

ЕКОНОМІКА

В Олександрійській міській лікарні виявлено порушень на понад 820 тисяч гривень

У міському комунальному лікувально-профілактичному закладі – міській лікарні №1 м. Олександрії – виявили значні фінансові порушення.

648 374Про них стало відомо під час проведення ревізії за період з січня 2015 року по грудень 2017 року, яку провели  фахівці  управління Східного офісу Держаудитслужби в Кіровоградській області, повідили у відомчій  прес-службі. Порушення призвели до втрат на 822 тисячі гривень. 

Зокрема, це втрати та недоотримання 206 тисяч гривень через надання лікарнею платних послуг із проходження  первинних та періодичних медичних оглядів за заниженою вартістю: застосовувались розрахунки вартості медичних оглядів, обчислені за витратами на 2014 рік та є значно нижчими за їх фактичну вартість. 

Встановлено, що лікарня здійснювала лікування громадян, які проживають в інших адміністративно-територіальних населених пунктах та витрати не відшкодувались іншими міськими та селищними бюджетами, що призвело до покриття витрат сторонніх юридичних осіб в загальній сумі 532,8 тисячі гривень.

Про результати ревізії проінформовано прокуратуру Кіровоградської області.