23квітня2024

ГОЛОВНА ЕКОНОМІКА Кропивницький: змінені умови оподаткування дозволять поповнити міську казну на 18 мільйонів гривень

ЕКОНОМІКА

Кропивницький: змінені умови оподаткування дозволять поповнити міську казну на 18 мільйонів гривень

Учора, 12 червня, виконком міської ради Кропивницького погодив низку змін у питаннях оподаткування на території обласного центру. 

12925 368x264 2Так, члени виконавчого комітету погодили проект рішення міської ради «Про встановлення ставок та пільг із сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки», інформує прес-служба міськради.              

За інформацією директора департаменту з питань економічного розвитку, торгівлі та інвестицій Андрія Паливоди, у Кропивницькому діє найнижча ставка податку на нерухомість – 0,1% від розміру мінімальної заробітної плати за 1 м2 при максимальній ставці – 1,5%.            

Департамент з питань економічного розвитку, торгівлі та інвестицій запропонував встановити на території Кропивницького єдину ставку податку – 0,5%.

Впровадження нових ставок дозволить збільшити надходження до міського бюджету на 10 мільйонів гривень.             

Після дискусії виконавчий комітет підтримав і  проект рішення «Про встановлення розмірів ставок єдиного податку у Кропивницькому на 2019 рік». Їх мають затвердити ще депутати. На сесію міської ради внесуть пропозицію встановити такі ставки єдиного податку: 

• для підприємців першої групи оподаткування – 10% до розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб; 

• для підприємців другої групи оподаткування – 8% для платників, які здійснюють діяльність з надання соціальної допомоги і 15% - для платників, які займаються іншими видами діяльності. 

Зміни стосуються лише підприємців другої групи оподаткування. Ставка податку для них піднімається від 10% до 15%.