18квітня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА ЕКОНОМІКА В Олександрії ОСББ відшкодують понад сто тисяч гривень за кредитами для утеплення

ЕКОНОМІКА

В Олександрії ОСББ відшкодують понад сто тисяч гривень за кредитами для утеплення

Олександрійські об'єднання співвласників багатоквартирних будинків "Арка", "СОБОРНИЙ 107" та "Ювілейне" отримають понад сто тисяч гривень у якості відшкодування частини кредитів на утеплення будинків.

Виконавчий комітет ухвалив відповідні рішення на засіданні сьогодні, 14 червня, інформують "Олександрійські новини".

top photoЯк пояснили члени виконкому, міська програма наразі відшкодовує 10 % від суми кредитів. ОСББ також можуть розраховувати на компенсацію 30 % коштів з обласного бюджету та щонайменше 50 % – від банку. Цього року, за словами голови планово-бюджетної комісії Сергія Гриценка, в бюджет заклали 300 тисяч гривень на потреби ОСББ. Нині за допомогою звернулися вже більше об'єднань, ніж очікувалося.

Об’єднання "Арка" уже вчетверте отримало кредит, пояснюють у міськраді. Цього разу мешканці будинку придбали двері, вікна, матеріали для утеплення, за які їм компенсують 36,5 тисячі гривень із міського бюджету.

ОСББ "СОБОРНИЙ 107" вдруге скористалося "теплим" кредитом – на заміну дверей, вікон та теплолічильник. Жителям мають відшкодувати 35 тисяч гривень за кредитом в "Укргазбанку".

ОСББ "Ювілейне" взяло свій перший "теплий" кредит на придбання енергозберігаючих вікон, дверей та ламп для під’їздів. Об'єднанню буде повернено 38,4 тис. грн.

В Олександрії "теплими" кредитами скористалися вже вісім ОСББ, ще 10 об'єднань співвласників планують це зробити.