25квітня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА ЕКОНОМІКА Роман Ілик: Я не проти громадського обговорення тарифів на воду у Кропивницькому

ЕКОНОМІКА

Роман Ілик: Я не проти громадського обговорення тарифів на воду у Кропивницькому

Сьогодні, 22 червня, представники громадської ради Кропивницького зустрілися із робочою групою ОКВП «Дніпро-Кіровоград», аби перевірити обґрунтованість майбутнього підняття тарифу.

20180622 140144 resized

Раніше у засобах масової інформації з’явилася структура тарифів на послугу центрального водопостачання та водовідведення на 2019 рік. Згідно з розрахунками, уже з наступного року кропивничани сплачуватимуть за воду 30 гривень 30 копійок за один кубічний метр.

Громадські активісти міста під час зустрічі наголошували, що розпочинати роботу зібрання недоречно, адже до робочої групи увійшла більшість представників зацікавленої сторони – саме ОКВП «Дніпро-Кіровоград», через що їхня думка буде упередженою.

Вони наголосили, що ОКВП «Дніпро-Кіровоград» підпорядковується обласній раді. Тож, створення робочої групи – у прерогативі цього органу влади. Головою комісії  також має бути представник облради. А  до її складу повинні увійти і представники водоканалу та громадськості. 

«Хочу звернутися до всіх членів робочої групи, а особливо до представників  громадськості, з проханням підтримати пропозицію,  аби депутати обласної ради були залучені  до комісії. Якщо треба, ми порушимо це питання  на черговій сесії Кіровоградської обласної ради», – наголосив представник народного контролю Кіровоградщини Микола  Гречуха.

Керівник ОКВП «Дніпро-Кіровоград», вислухавши думки присутніх, дав доручення відповідним особам, аби ті підготували всі документи, що стосуються нових розцінок та оприлюднили інформацію на сайті водоканалу. 

«Я не проти громадського обговорення  тарифів, але все це повинно проходити в рамках чинного законодавства», – зазначив генеральний директор обласного комунального виробничого підприємства Роман Ілик.