19квітня2024

ГОЛОВНА ЕКОНОМІКА Ринок вакансій на Кіровоградщині: роботодавці готові платити своїм працівникам до 23 тисяч щомісяця

ЕКОНОМІКА

Ринок вакансій на Кіровоградщині: роботодавці готові платити своїм працівникам до 23 тисяч щомісяця

В області актуальна 3331 вакансія. При цьому середній розмір заробітної плати, зазначений у відкритих роботодавцями вакансіях, становить 5162 гривні.

6 8213Найбільша потреба в області – у кваліфікованих працівниках з інструментом: робітниках з обслуговування, експлуатації та контролювання за роботою технологічного устаткування, складання устаткування та машин, операторах автоматичних і напівавтоматичних ліній верстатів та установок, швачках, слюсарях, електрогазозварниках, водіях автотранспортних засобів, тощо. Про це ЗПУ повідомили у відділі організації надання послуг роботодавцям обласного центру зайнятості. Високим залишається попит на працівників сфери торгівлі та послуг: продавців, охоронників, кухарів, офіціантів, менеджерів (управителів) зі збуту.

Серед професіоналів і фахівців найчастіше запрошують на роботу трактористів-машиністів сільськогосподарського (лісогосподарського) виробництва, бухгалтерів, кредитних інспекторів, сестер медичних та інженерів, а з-поміж представників найпростіших професій – підсобних робітників, прибиральників і вантажників.

Найвище на Кіровоградщині оцінюють працю гірника очисного забою  – 22,8 тис. грн, гірничомонтажника підземного – 17,3 тис. грн, геолога – 15,5 тис. грн. Директор із виробництва може розраховувати на 12 тис. грн, шліфувальник виробів із твердих сплавів та тугоплавких металів – на 10 тис. грн, на таку ж зарплату  може сподіватися машиніст тепловоза.  

Найнижчий рівень заробітної плати роботодавці пропонують методисту культурно-освітнього закладу, лаборанту (хімічні та фізичні дослідження), технікові електрозв'язку, механіку виробництва, інспектору кредитному тощо.