23квітня2024

ГОЛОВНА ЕКОНОМІКА Аудитори Кіровоградщини забезпечили відшкодування втрат на понад 14 мільйонів гривень

ЕКОНОМІКА

Аудитори Кіровоградщини забезпечили відшкодування втрат на понад 14 мільйонів гривень

eir Tips On Motncing

За результатами проведених фахівцями управління Східного офісу Держаудитслужби в Кіровоградській області ревізій впродовж січня-серпня 2018 року виявили втрат матеріальних і фінансових ресурсів на майже 34 млн. грн. та фактів неефективних управлінських  дій (рішень) або ризикових операцій на суму 13,1 млн. грн.

Завдяки діям кіровоградських аудиторів, повідомили в відомчій прес-службі, забезпечили відшкодування втрат 14,5 млн. грн. (із врахуванням відшкодування втрат, виявлених попередніми роками). 

Встановили, що  неефективні управлінські дії і ризикові операції призвели до упущених вигод (недоотриманих доходів) та непродуктивних (зайвих) витрат на 195,6 млн. грн. Також виявлено порушень законодавства, наслідком яких стали втрати фінансових і матеріальних ресурсів на  1,1 млн. грн. За їх результатами надали 48 пропозицій, 19 з яких – виконали об'єкти контролю. 

До установ і організацій, під час яких виявлено порушення, у 12 випадках зупинили операції з бюджетними коштами.

За порушення законодавства 75 посадових осіб притягнули до адміністративної відповідальності, 27 – до дисциплінарної та матеріальної. Звільнили із займаних посад 4 посадові особи.

Органи місцевої влади і самоврядування, керівники об’єктів контролю та їхні вищі органи за підсумками контрольних заходів прийняли 29 управлінських рішень. 

На розгляд правоохоронним органам передали 16 матеріалів контрольних заходів, за результатами розгляду яких розпочато 4 досудових розслідування, вручили одне письмове повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.