29березня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА ЕКОНОМІКА Кропивницький: пасажирський транспорт готовий до роботи в умовах капремонту шляхопроводу по провулку Об’їзному

ЕКОНОМІКА

Кропивницький: пасажирський транспорт готовий до роботи в умовах капремонту шляхопроводу по провулку Об’їзному

У Кропивницькому розпочинається капітальний ремонт шляхопроводу по провулку Об’їзному.

Про це сьогодні, 2 жовтня, під час прес-конференції у міській раді повідомили начальник головного управління житлово-комунального господарства Віктор Кухаренко та начальник управління розвитку транспорту та зв'язку Олександр Вергун, інфоормує прес-служба міської ради.

"Ремонт шляхопроводу – це перш за все, безпека мешканців міста – пасажирів і пішоходів. Тому важливо провести його у визначені терміни. Підрядник уже сконцентрував робітників і техніку на об’єкті, декларація на початок робіт отримана, угода підписана і зареєстрована в казначействі", – наголосив Віктор Кухаренко. 

У ніч із середи на четвер працівники ТОВ “Мостобудівельний загін №112” розпочнуть встановлення дорожніх знаків і бетонних обмежувачів руху крайніми смугами мосту. Автомобільний транспорт від того моменту зможе рухатися лише двома центральними полосами.

Уже пізно ввечері сьогодні спеціалісти КП «Електротранс» демонтують на об’єкті шість секцій дротів тролейбусних мереж – таким чином забезпечиться можливість роботи на мосту важкої спеціалізованої техніки: автокранів, підйомників, навантажувачів.

І робітники, і техніка працюватимуть цілодобово, відзначив Віктор Кухаренко – у дві зміни по 11 годин кожна: намагатимуться максимально використати сприятливі погодні умови і відновити рух шляхопроводом через три місяці. Призупинити роботи зможе тільки мороз, адже, відповідно до будівельних норм і правил, бетон можна формувати за температури не нижче +5С, а асфальт класти, якщо не буде холодніше за –5С.

maxresdefaultВажливим завданням міської влади є забезпечення на період ремонту стабільного транспортного сполучення Лелеківки. Новомиколаївки, Некрасівки з центром та іншими мікрорайонами обласного центру.

"Замість тролейбусів, які вже від 3 жовтня не будуть курсувати до зупинки «Лісопаркова», а розвертатимуться на кільці площі Дружби народів, ми тимчасово запускаємо чотири великомісних автобуси №100 за скороченим маршрутом: від площі Богдана Хмельницького до Лісопаркової. Вони курсуватимуть звичайно з інтервалом 15-20 хвилин, а в години пік – зі ще меншим. Ми уважно стежитимемо за роботою громадського транспорту у цьому напрямку, аналізуватимемо пасажиропотоки. У звичному режимі також працюватимуть комунальні автобуси №№ 46, 116 та 130. Якщо буде потреба і дозволятиме пропускна спроможність мосту, добавлятимемо в години-пік ще один-два автобуси. Розраховуємо також на тісну співпрацю з Патрульною поліцією, яка чергуватиме у ці дні перед шляхопроводом і перед аркою по вулиці Кавалерійській" –зауважив Олександр Вергун. 

Він також повідомив про домовленість із приватними перевізниками, що працюють за маршрутами №№ 1Ц, 6, 55, 77 та 112. Вони випустять на кожну лінію додаткові маршрутки, щоб зменшити фактичний інтервал руху.