27квітня2024

ГОЛОВНА ІНТЕРВ'Ю Кропивницький законодавець чоловічої моди: Костюм змінює поставу, ходу, мову, підтягує та дисциплінує (ФОТО)

ІНТЕРВ'Ю

Кропивницький законодавець чоловічої моди: Костюм змінює поставу, ходу, мову, підтягує та дисциплінує (ФОТО)

IMG 7301

Салон-магазин «Гранд-Стиль» міцно закріпився на ринку чоловічих костюмів. «Секрет» такого успіху – в швидкому реагуванні на нові віяння моди, але й не тільки.

Клієнти салону-магазину отримують ряд додаткових переваг, адже виробник знаходиться не в столиці чи за кордоном, а в місті й може виконати будь-яке їхнє побажання.

Про це журналістові розповів засновник «Гранд-Стилю», що по вулиці Соборній, 19 в Кропивницькому, відомий майстер чоловічих костюмів Вадим Шароваров. Його завдання – розробка моделей і крій, все інше лягає на плечі майстринь, які трудяться пліч-о-пліч з Вадимом Івановичем не один рік.

– Вадиме Івановичу, і скільки років ви вже одягаєте чоловіків?

– Страшно казати: сорок шість. Починав в обласному будинку побуту, а потім зрозумів, що час відкривати своє ательє.

Ви спеціалізуєтеся на пошитті чоловічих костюмів. Не боїтеся, що залишитеся без роботи, адже сьогодні далеко не всі чоловіки віддають перевагу цьому одягу?

520 1973– Ні, не боюся, і знаєте чому? Костюм ніколи не вийде з моди. В житті кожного чоловіка трапляються моменти, коли він повинен мати урочистий чи діловий вигляд, і це йому забезпечить костюм. Не обов’язково орієнтуватися тільки на класику. Піджак може бути в клітинку чи джинсовий з будь-якими брюками, і це працює – ставлення до вас міняється в кращий бік, ви успішно вирішуєте свої питання тощо. Чому так відбувається? Костюм змінює вашу поставу, ходу і навіть мову. Він вас підтягує, дисциплінує, допомагає проявитись якостям сильної статі. Не випадково американські психологи стверджують: чим більше в чоловіка порядку в голові, тим строгішим є його костюм і тим правильнішими є його рішення.

– І все ж більшість віддає перевагу зручному светру, майці…

– Це нормально. Людина має одягатися так, як їй зручно, але – повторюся – костюм є костюм.

– Гаразд, тоді таке запитання: як треба обирати костюм? На що слід звертати увагу?

– По-перше, вам треба знати свій колір. Не для моди, як мовиться, а для підвищення виразності вашого лиця в процесі комунікації. По-друге, дуже важливо оцінити, як сидить на вас піджак. І по-третє, в костюмі ви маєте почуватися комфортно, інакше він заважатиме вам в прийнятті рішень, зведе нанівець ваше намагання підкреслити свою особливість. Тому без продавця-консультанта вам не обійтися. В нашому магазині – це спеціально навчена людина, яка не тільки порадить, але й прийме до виконання ваше побажання.

Ви маєте на увазі підгонку?

– Так. За два три дні майстри зроблять все, щоб ви не шукали майстерню, де вам підрублять брюки чи коротшими зроблять рукави, і це вам нічого не коштуватиме.

– А гарантію ви даєте?

– Звичайно. Вона в нас безстрокова. Тобто, незалежно від того, коли ви виявите допущений нами дефект, ми усунемо його за свій кошт. Хоча такого ще не траплялося, бо костюми наші ручного виробництва, кожна операція виконується індивідуально.

– Ручна робота завжди цінується дорого    

– Якщо ви про вартість наших костюмів, то вона в нас не така вже й висока, і пояснюється це тим, що ми працюємо без посередників. Немає посередницької «накрутки». А крім того, в нас застосовується система знижок, зокрема, для випускників шкіл. Узагалі з нами варто мати справу, тому багато чиновників, підприємців міста й області є нашими клієнтами. Дехто з них традиційно замовляє під Новий рік новий костюм. Це не погана інвестиція, особливо для ділової людини.

68560172daaaa7a7ff212d95e182aac5

Сергій ЗАДОРОЖНИЙ