25квітня2024

ГОЛОВНА ІНТЕРВ'Ю До чужого болю не звикаєш і з роками, – операційна медсестра кропивницького онкоцентру

ІНТЕРВ'Ю

До чужого болю не звикаєш і з роками, – операційна медсестра кропивницького онкоцентру

331321985 924751325210032 7233974826044334047 n

В онкологічному центрі працює операційний блок. У його семи залах проводять цілодобове забезпечення проведення планових та ургентних операційних втручань, охоплюючи усі хірургічні напрямки.

В роботі лікарям допомагають операційні медичні сестри.

Дружний колектив з 17 чоловік разом із молодшим медичним персоналом щодня готує операційні, забезпечуючи необхідним для роботи.

331265487 518516370392977 8510544263137486009 n13 років сестрою операційною медичною вищої кваліфікаційної категорії працює Тетяна Рибінцева.

 "Отак буває, коли випадково приймаєш рішення, а воно кардинально і назавжди змінює твоє життя. Так було із навчанням в медколеджі. Не заплановано прийшла та вступила на сестринську справу. Хірургія завжди була найцікавіша, захоплюючі лекції та справжні практичні заняття, які часто згадувала вже в операційній", – розповіла Тетяна Федорівна.

Операційний блок онкологічного центру оснащений висококласною апаратурою, а на базі відділення постійно впроваджуються сучасні медичні технології.

Хірургія не стоїть на місці, розвиваються лікарі, з’являється нове обладнання, нові методики лікування. Операційні сестри Кіровоградського онкоцентру – багатопрофільні фахівці, які постійно вчаться та підвищують свій кваліфікаційний рівень.

"Головне в роботі операційної сестри – терплячість, відповідальність, оперативність, уміння швидко реагувати в тій чи іншій ситуації, «чути» думки хірурга та знати його руки. Не випадково саме операційну сестру називають правою рукою лікаря.

Також важлива чесність та порядність у робочих відносинах. Адже здорова атмосфера в колективі – залог успішної роботи", – продовжила розповідь операційна сестра.

В онкологічному центрі зазвичай операційні сестри працюють на постійній основі з хірургами того чи іншого відділення, тому що так краще зрозуміла специфіка роботи. Коли знаєш характер хірургів, його руки, то великий плюс. Але усі дівчата взаємозамінні. Вони «універсальні солдати», які добре знають свою роботу, вміють підлаштовуватися під різні ситуації та вистоювати поруч із хірургом багатогодинні операції.

Життя пацієнта понад усе, тому кожна бригада працює лише на позитивний результат. А після хвилюється про стан та самопочуття хворого.

Тетяна Федорівна каже, що операційна – то її душа. А ще жінка, як і всі українці, мріє про Перемогу та про повернення наших захисників додому.

"Я люблю свою роботу, в центрі якої завжди здоров’я та життя пацієнта. Але навіть з роками не можу звикнути до чужого болю. Наш кожен день не схожий на інший. Я залежна від своєї роботи і попри втому та інколи ненормований графік, з радістю повертаюсь в операційну", - резюмувала Тетяна Рибінцева.

Довідково: лише за минулий рік в Кіровоградському онкологічному центрі прооперовано 3 425 пацієнтів.