18квітня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА ІНТЕРВ'Ю Футболіст Кучеренко: Зараз в «Інгульці» дуже кваліфіковані гравці в усіх лініях — від воротаря до нападників

ІНТЕРВ'Ю

Футболіст Кучеренко: Зараз в «Інгульці» дуже кваліфіковані гравці в усіх лініях — від воротаря до нападників

5kuch 2

Захисник футбольного клубу  «Інгулець» Олександр Кучеренко розповів про своє повернення, шанси Сергія Лавриненка і про тремтіння в колінах.

Інтерв’ю з ним подає офіційний сайт  ФК «Інгулець».

- Олександре, майже рік тому ви з «Зіркою» підвищилися в класі, відігравши сезон на новому рівні. Наскільки сильно змінилася Перша ліга за минулий рік?

- Однозначно, зараз вона набагато сильніша, всі команди майже одного рівня. Багато клубів ставлять завдання виходу в Прем’єр-лігу. Поклавши руку на серце, вважаю, що на даний момент перша ліга нічим не поступається Прем’єр-лізі в багатьох компонентах.

- Якщо порівняти «Інгулець» і «золоту» «Зірку» — на чиєму боці перевага?

- Упевнений, що коли «Зірка» виходила в УПЛ, на той момент перша ліга була не такою сильною, як зараз. У цьому році буде складніше виконати ті завдання, які нам озвучили, але тим цікавіше грати. Тим більше нам це під силу, в «Інгульці» такий же дружний колектив, як і в «Зірці» був на той час. Ми знали, чого хочемо і до чого прагнемо.

- У чому головна відмінність УПЛ від ПФЛ?

- У Прем’єр-лізі перша шістка відрізняється від лідерів першої своїм класом. А ось у порівнянні з другою шісткою, то особливої різниці, мені здається, немає.

- Як вам УПЛ? Якби Лавриненко дали шанс далі працювати з командою, було б краще?

- УПЛ, звичайно, серйозніше, ніж ПФЛ. У тебе серед суперників гранди європейського футболу — «Динамо», «Шахтар»… Багато інших хороших клубів, які грають у єврокубках. Завжди цікаво з такими суперниками, які мають великий досвід, грають у національній збірній. Звичайно, мені дуже шкода, що не дали шанс проявити себе Сергію Дмитровичу повною мірою. Хоча він цього заслуговував. Під керівництвом Лавриненка в команді була дуже хороша атмосфера, можливо, ми б потрапили до першої шістки. Але це моя думка.

- Який досвід здобули в УПЛ?

- Напевно, додалося віри в свої сили. Програючи в рахунку 1-:0, 2:0 завжди можна переламати матч і схилити підсумковий рахунок на свою користь.

5kuch 1

- Чим привабив варіант з «Інгульцем»?

- У мене не вийшло підписати контракт за кордоном, але я підтримував зв’язок з Сергієм Лавриненком. Ми здзвонилися, поговорили і я приїхав. Ніяких проблем.

- Які у вас були найкращі напарники в центрі оборони в кар’єрі? З ким із опорників гралося найкомфортніше?

- У «Зірці» відчував впевненість із Максимом Ковальовим, ми з ним багато ігор провели разом. В «Інгульці»  всі захисники хорошого рівня. З опорників хочу виділити Влада Лупашко, братів Баранців — Борю і Гришу, хороші спогади від гри з Віталієм Гавришем. Зараз в «Інгульці» зібрані дуже кваліфіковані гравці у всіх лініях — від воротаря до нападників!

- Прагнете стати штатним пенальтистом в команді?

- У команді є гравці, які б’ють пенальті. Але якщо треба буде і мені довірять бити, тремтіння в колінах відчувати точно не буду.