26квітня2024

ГОЛОВНА КРИМІНАЛ На Кіровоградщині засуджено громадянина, який закликав до насильницької зміни влади в країні

КРИМІНАЛ

На Кіровоградщині засуджено громадянина, який закликав до насильницької зміни влади в країні

Олександрійським міськрайонним судом оголошено вирок у кримінальному провадженні за обвинуваченням 57-річного мешканця Олександрії за ч. 3 ст. 109 (Дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) Кримінального кодексу України. 

Зокрема, у березні 2017 року обвинувачений через мережу Інтернет «ВКонтакте» будучи адміністратором спільноти «Єлисаветград-Кіровоград-Новоросія» вчиняв розповсюдження матеріалів із закликами до насильницької зміни та захоплення влади в країні. 

У рамках досудового розслідування зібрано достатню кількість доказів вини обвинуваченого. Державний обвинувач орієнтував суд на призначення покарання у виді 5 років позбавлення волі.

Суд, дослідивши зібрані у ході слідства докази, погодився з доводами обвинувачення та постановив обвинувальний вирок – чотири з половиною роки позбавлення волі. 

Варто зазначити, що чоловік раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за аналогічний злочин та засуджений до умовного терміну покарання. 

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області