29березня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА КРИМІНАЛ Кіровоградщина: чоловік, котрий ледь не вбив знайомого та поранив підлітка, – під вартою

КРИМІНАЛ

Кіровоградщина: чоловік, котрий ледь не вбив знайомого та поранив підлітка, – під вартою

Узяли під варту чоловіка, який намагався ножем вбити знайомого. 

Подія мала місце у  Світловодську на початку травня ниіншнього року на літньому майданчику біля магазину. Про це повідомили у прес-службі прокуратури Кіровоградської області. 

Тоді постраждали двоє громадян, які намагалися припинити злочинні дії нападника. Так, чоловік отримав перелом правої руки, а підліток (2003 р.н.) – різану рану грудної клітини.

Досудове розслідування встановило причетність підозрюваного до вчинення хуліганських дій у передпокої хірургічного корпусу Світловодської ЦРЛ. Зокрема, п’яний чоловік брутально ображав медичних працівників та інших присутніх осіб в приміщенні приймального передпокою, пошкодив медичні інструменти та меблі перев’язувального кабінету. Протиправні дії призвели до тимчасового зупинення роботи приймального відділення. Більш того, погрожував фізичною розправою працівникам поліції за допомогою медичних ножниць та скальпелю. 

Майже півроку підозрюваний переховувався від слідства. Нині правоохоронні органи встановили його місцезнаходження та затримали. 

Світловодський міськрайонний судом нападнику обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на два місяці. Йому також повідомили про підозру за ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 115 (закінчений замах на умисне вбивство) та ч. 3, 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. За скоєне затриманому загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі.