26квітня2024

ГОЛОВНА КРИМІНАЛ Податківці Кіровоградщині наклали багатомільйонний арешт на майно мешканця сусідньої області

КРИМІНАЛ

Податківці Кіровоградщині наклали багатомільйонний арешт на майно мешканця сусідньої області

Прокуратурою Кіровоградської області затверджено обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч.1 ст.204 (Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України стосовно 55-річного жителя Черкаської області.

24 25

У ході досудового розслідування встановлено, що вказаний громадянин з вересня минулого року по квітень поточного року, без відповідних дозволів (ліцензій) на реалізацію підакцизних товарів, а також не маючи права на здійснення такої діяльності, здійснював придбання, транспортування та збут незаконно виготовлених алкогольних напоїв й спирту етилового по всій території України. 

У ході розслідування вказаного кримінального провадження слідчими податкової міліції Кіровоградської області було виявлено та вилучено, у тому числі на території Кіровоградської області, фальсифікованих (недоброякісних) товарів на суму 8,4 млн. грн., а саме: 7,5 тонн фальсифікованої горілки, 28 тонн спирту етилового, які не відповідають вимогам ДСТУ, 50 коробів з сигаретами марки «Marshall super slims» (25000 пачок) без марок акцизного податку. 

Із метою забезпечення кримінального провадження накладено арешт на майно вартістю 9,4 млн. грн. 

Наразі досудове розслідування справи завершено.  Обвинувальний акт направлено на судовий розгляд.  Остаточну оцінку діям обвинуваченого надасть суд. 

https://kir.gp.gov.ua