23квітня2024

ГОЛОВНА КРИМІНАЛ Серед соняхів на Кіровоградщині відшукали ціле поле конопель

КРИМІНАЛ

Серед соняхів на Кіровоградщині відшукали ціле поле конопель

1 11 87

Нарковмісні рослини зростали на одному з полів у Новомиргородському районі і були сховані між рядами соняшнику.

 

Рослини вилучили, а відібрані зразки направили для проведення експертизи до Кіровоградського НДЕКЦ МВС України. Нині працівники поліції продовжують досудове розслідування, розпочате за ч. 2 ст. 310 Кримінального кодексу України (посів або вирощування снотворного маку чи конопель), повідомили в управлінні протидії наркозлочинності поліції  області.

Довідково: з початку оперативно-профілактичного відпрацювання «Мак» працівниками поліції на території області виявлено 106 незаконних посівів нарковмісних рослин. За усіма фактами розпочато кримінальні провадження, вилучено близько 84 тисяч нарковмісних рослин, з яких 4,6 тисяч – маку та майже 80 тисяч – коноплі.

24 особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 310 (посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального кодексу України.

Поліцейські закликають громадян не бути байдужими і повідомляти інформацію про насадження нарковмісних рослин до управління протидії наркозлочинності ГУНП в області за телефоном гарячої лінії 095-189-43-50 або ж звертатися до чергових частин відділів та відділень поліції за телефоном 102.