29березня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА КРИМІНАЛ Як жага до наживи колишнього очільника ДАІ до криміналу довела (ФОТО)

КРИМІНАЛ

Як жага до наживи колишнього очільника ДАІ до криміналу довела (ФОТО)

2 91

Співробітники Служби безпеки України попередили викрадення з метою отримання викупу судді у відставці Вищого господарського суду.

За даними слідства, організатором злочину є колишній начальник Олександрійського ДАІ УМВС України в Кіровоградській області.  У такий спосіб даїшник вирішив поліпшити своє матеріальне становище.

Виконавця для втілення злочинного задуму він підшукав у середовищі кримінальних кіл Кіровоградщини. За задумом зловмисника, його спільник мав викрасти суддю із місця приживання у столиці та насильно утримувати в одному із київських гаражів.

4 1231

Сам же організатор через шантаж та залякування планував змусити дружину потерпілого - секретаря Верховного суду України заплатити 300 тисяч доларів викупу. Гроші жінка мала передати через спільника. 

Правоохоронці здійснили у Києві імітацію зникнення викрадення «жертви».

Аби замести сліди та уникнути викриття організатор для ведення переговорів придбав окремі засоби зв’язку та здійснював дзвінки із Кременчука Полтавської області.

6 123Затримали замовника викрадення на одній із автозаправок на Кіровоградщині після отримання обумовленого викупу.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 4 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України вирішується питання щодо оголошення затриманому про підозру у вчинення злочину та обрання запобіжного заходу.

Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин справи та притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до вказаного злочину.

Операція з викриття та затримання вимагача проводилась спільно з Головним управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ, ГУ Нацполіції та прокуратурою Кіровоградської області.