23квітня2024

ГОЛОВНА КРИМІНАЛ На Кіровоградщині викрили осіб, які займалися розповсюдженням дитячої порнографії в мережі Інтернет

КРИМІНАЛ

На Кіровоградщині викрили осіб, які займалися розповсюдженням дитячої порнографії в мережі Інтернет

cyberpolice 25 05

Кіберполіцейські викрили зловмисників, які розбещували дітей та розповсюджували порноконтент. Фігуранти діяли у різних регіонах країни.

Під час профілактичної операції під умовною назвою «Павутина», спрямованої на протидію поширення в мережі Інтернет порнографічної продукції, у тому числі з участю дітей, кіберполіцейські разом зі слідчими провели 54 обшуки в різних областях України. За результатами викрили осіб, які виготовляли та розповсюджували протиправний контент, повідомили в департаменті кіберполіції Національної поліції України.

У Кіровоградській області викрито тих, хто займався розповсюдженням дитячої порнографії в мережі Інтернет.

За місцями мешкання усіх зловмисників провели обшуки спільно зі слідчими підрозділами Національної поліції України та співробітниками прокуратури. Вилучили носії інформації, на яких зберігаються файли з протиправним контентом - загальний об’єм пам’яті 5724 Гб, комп’ютерну техніку, оптичні диски, фотоальбоми, мобільні телефони та інші речові докази. Розслідуються кримінальні провадження.

Загалом за результатами проведених заходів встановлено восьмеро потерпілих віком від 7 до 14 років, які стали жертвами сексуальної експлуатації.