19квітня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА КРИМІНАЛ На Кіровоградщині затримали чорних дроворубів, які завдали державі збитків на понад 700 тисяч гривень (ФОТО)

КРИМІНАЛ

На Кіровоградщині затримали чорних дроворубів, які завдали державі збитків на понад 700 тисяч гривень (ФОТО)

2 3

Оперативники Кіровоградського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України спільно зі слідчим управлінням ГУНП в області, під процесуальним керівництвом обласної прокуратури, викрили злочинну діяльність осіб.

3 3

Під час проведення досудового розслідування встановлено, що на території Новоукраїнського району громадяни здійснювали незаконну порубку захисних лісонасаджень, до ступеня припинення росту дерев, біля колій регіональної філії акціонерного товариства залізничного транспорту, поінформували в слідчому управлінні поліції Кіровоградської області.

У результаті вжитих заходів п’ятьох осіб було затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. У ході огляду місця події та у подальшому під час проведення обшуків правоохоронці виявили і вилучили транспортні засоби, бензопили та спиляну деревину.

За попередніми даними, сума завданих протиправними діями збитків становить понад 700 тисяч гривень.

Розслідування проводять у рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 4 ст. 246 (незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) Кримінального кодексу України. Санкцією статті передбачено покарання – від 5 до 7 років позбавлення волі.

1 4